Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

ATG:s framgångsrecept – svenskt, pålitligt och etiskt

Publicerad: 17 oktober 2019, 11:08

Foto: Tom Fägrell

Årets spelbolagsstrid kan enkelt sammanfattas till: ATG vs. Malta 1–0. I en kaotisk spelvärd söker spelarna den svenska tryggheten. Det gör Sten Andersen till Sveriges Bästa Marknadschef i kategorin onlinespel.


Ämnen i artikeln:

ATGSten Andersen

Spelreklamen borde avvecklas." "Den största kapitalförstöringen som görs kring marknadsföring just nu måste vara all usel spelreklam." Ja, så här kan det låta när kreatörerna får tala. Men även om reklamen i dag ses som usel betyder inte det att det är dåligt för alla spelbolag. Det är nämligen guld värt för ATG. Genom förflyttningen som spelregleringen har inne­burit vinner ATG över de tidigare Maltabolagen. De närmare bestämt utklassar resten i Xtremes mätning. Anledningen? De är svenska, välkända, pålitliga och etiskt bra.

I bokslutet 2018 konstaterade ATG att en kund i dag spelar för 24 kronor hos bolaget, medan resterande 76 går till konkurrenter. Så fick det inte vara. När andra radade upp sina erbjudanden var ATG tvungna att svara genom att bredda sig. Den söta minihästen Vinnie blev den 2 januari 2019 för liten för erbjudandet. Man gick från hästsport till att erbjuda spel på över 65 olika sporter och kasinon.

Mannen som har tagit ATG genom förändringen är marknadschef Sten Andersen – en av branschens veteraner. Och vi vet att det är en enorm press på dig som yrkesperson för att lyckas i en djungel av spelbolag och alltmer ledsnande tv-tittare. Sten Andersen har tidigare arbetat för börsbolag och på byråsidan, bland annat som vd för WPP i Sverige, vd på Grey och som varumärkesansvarig på Unilever. Men att ge avkastning till travsporten var något nytt.

Sten Andersen har sett till att öka mediebudgeten rejält – hela 90 miljoner mellan 2017 och 2018 – för att möta den nya marknaden. Hittills under 2019 har man dragit över budgeten man hade för två år sedan. Det är tydligt att tv-­mediet utklassar de andra för ATG.

Starka attribut: Etisk, modern, support, mobilapp, vinstchans, innovativ, pålitlig.
Ökning: Har etablerat sig som ett av de mest tänkbara alternativen i spelbranschen.
Byrå: Åkestam Holst.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ATGSten Andersen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.