fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Att köpa byråtjänster. Och konsten att sälja sig själv

Publicerad: 26 februari 2019, 08:38

Jakob Rydberg och Jakob Mjöbring driver prodcasten "Digital marknadsföring i spenaten"

Denna vecka resonerar podden Jakob & Jakob – Digital marknadsföring i spenaten – om hur byråer och köpare av byråtjänster förändras och varför det har dykt upp så många nya byråer på senare år, men de berör också det lite känsliga ämnet att sälja sig själva.

Ämnen i artikeln:

Digital marknadsföring i spenaten

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


– Det är så mycket svårare att sälja något som ligger lite närmare själ och hjärta är vad mitt dagliga yrke gör, berättar Jakob Mjöbring som förutom att arbeta på Punkt PR även har publicerat tre romaner.

– Den insikten tror jag att vi har nytta av att föra över på våra kunder och öka förståelsen för att de också kan ha svårt att sälja sig själva och de företag de ofta själva förknippas med.

Förutom att resonera om att sälja sitt eget vidgar Jakob Rydberg och Jakob Mjöbring resonemanget och pratar om all de olika byråkonstellationer som finns idag och de skillnader och likheter dessa har och vilken djungel det ofta kan vara för köparna av kommunikationstjänster.

– För fem år när jag startade Contentbyrån kändes content marketing som det nya svarta, men idag finns det i princip inbyggt i alla discipliner på ett eller annat sätt, säger Jakob Rydberg. Det är ju förstås rätt lurigt för kunderna att förstå, när man lappar över varandra.

Jakob & Jakob resonerar också runt sammanställningen som Resumé Insikt har genomfört som visar att det startas så många fler byråer idag än vid millennieskiftet, varför det är så och vad innebär det för bransch och kunder?

Lyssna på alla avsnitt av Digital marknadsföring i spenaten här!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev