Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Avicii-flagga auktioneras ut till förmån för Suicide Zero

Publicerad: 12 december 2018, 15:02

Flaggan auktioneras ut på e-bay med ett tusen dollar som startbud.


Ämnen i artikeln:

Avicii

Tim Bergling, Aviciis bortgång i april i år skakade om hela elektroniska dansmusik-världen. och för att hylla den svenske dj:n och producentens musikgärning togs en gigantisk flagga fram i samband med världerns största musikfestival inom elektronisk dansmusik, Tomorrowland. Flaggan fick stor uppmärksamhet i media och signerades av några av världens mest känds djs såsom Steve Angelo, Nicky Romiro, Don Diablo, Dada Life och Armin van Buuren. Nu auktioneras flaggan ut på e-bay till förmån för svenska ideela organisationen Suicide Zero.

– När någon tar sitt liv påverkas minst tio personer. När en internationellt känd artist som Avicii tar sitt liv påverkas en hel värld. Vi är många som berörts av Tim Berglings levnadsöde och åtskilliga vill bidra till att färre ska tvingas uppleva traumat efter att en älskad tar sitt liv. Vi är därför djupt tacksamma för engagemanget och för stödet till vårt arbete så att vi kan nå ut till fler om hur självmord kan förebyggas, säger Alfred Skogberg, generalsekreterare på Suicide Zero, i ett pressmeddelande

– När vi beslutade att auktionera ut flaggan tittade vi på olika organisationer och valet föll på Suicide Zero. Vi tycker att deras arbete och syfte stämmer överens med vår hyllning och vi har fört en bra dialog med dem. Förhoppningsvis kan auktionen inbringa mycket pengar som kan bistå dem i deras arbete, kommenterar Jonas Thordeman från Facebook-gruppen Svenskar till Tomorrowland.

Ämnen i artikeln:

Avicii

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.