Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Axfoodkedjorna slutar sälja engångsgrillar

Publicerad: 25 juni 2019, 11:38

Så fort lagret är slut kommer varken Willys, Hemköp eller Tempo att sälja några fler engångsgrillar. Anledningen är att grillarna är miljöfarliga och sällan hamnar på återvinningen.


Ämnen i artikeln:

Axfood

En stor del av människans klimatpåverkan kommer från vår privata konsumtion. Kött, kläder och resor hör till de värsta klimatbovarna.

Företag i allmänhet försöker ta kliv mot att bli mer hållbara, även om en del projekt handlar mer om pr än klimatångest.

Som ett steg i sin hållbarhetsresa väljer nu Axfoodkoncernen, med butikskedjor som Willys, Hemköp och Tempo, att sluta sälja engångsgrillar.

"Beslutet grundar sig i första hand på miljöskäl. Engångsgrillarna består av aluminium, som är mycket energikrävande att producera, och hamnar mycket sällan i metallåtervinningen, utan blir istället till skräp i naturen. De kan i vissa fall även utgöra en brandfara." skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Nu kommer man att sälja slut på de grillar man har i lager, men efter det inte köpa in några nya.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Axfood

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.