Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Baaam plåtar modefotografier de själva saknat

Publicerad: 20 juni 2018, 08:54

Foto: Pressbild

Baaam tar fram modefotografier med syfte att inkludera flera. Tillsammans med ett gäng profiler har de nu tagit fram bilder de själva saknat.


Ämnen i artikeln:

ModeBaaam

– Media har ett stort ansvar när det gäller att skapa och förstärka bilden av unga kvinnor. Att aldrig vara sedd eller bli bekräftad skapar ett utanförskap som påverkar oss långt utanför de glassiga modemagasinen. Vi jobbar dagligen för att representera den verkliga kvinnan och nu ger vi fler branschkollegor möjlighet att göra samma sak, säger Jennie Sandberg, chefredaktör på Baaam, i en kommentar.

Tillsammans med ett gäng profiler har man gjort en street style-plåtning för att inkludera flera i ett klimat där det ofta cirkulerar snäva modefotografier Tanken är att skapa de bilder som de själva har saknat och spegla läsaren på ett ärligt sätt.

– Varken samhället eller vår målgrupp ryms i en enda etnicitet eller kroppsform. Vi har helt enkelt tagit bilderna som vi själva saknat, och vill bidra till förändring genom att göra materialet tillgängligt för alla, säger Emma Blomberg, moderedaktör på Baaam och projektledare för kampanjen.

I kampanjen syns Jamie Sallmén, Lydia Tsegay, Chrystelle Eriksberger, Kristin Zetterlund, Linda-Marie Nilsson, Imane Asry och Louise Xin.

Arbetsgrupp

Fotograf: Johanna Wikström

Stylist: Annika Norman

Make up: Klara Strandell

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

ModeBaaam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.