Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Backteman tvingas bort när Postnords kommunikationsavdelning slaktas

Publicerad: 28 maj 2019, 12:53

Thomas Backteman tillträdde som kommunikationsdirektör på Postnord 2017. Nu får han lämna rollen.

Foto: Andreas Elgstrand

På tisdagseftermiddagen fick 200 Postnordmedarbetare beskeded att de kommer få lämna sin arbetsplats, det rapporterar Breakit. På kommunikationsavdelningen kommer uppåt 21 medarbetare få lämna sina jobb, däribland kommunikationsdirektören Thomas Backteman.


Ämnen i artikeln:

PostnordThomas Backteman

För sex veckor sedan väckte Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman stor uppmärksamhet i kommunikationsbranschen då han gick ut och sågade byrån Forsman & Bodenfors. Backteman menade att F&B tycktes ha "blivit bättre på att fakturera än att leverera".

– Vi ville att Forsman & Bodenfors skulle vara flexibla och gå med på att omedelbart avbryta samarbetet och låta oss slippa den tre månader långa uppsägningstiden som finns i vårt avtal, för att vi skulle ha en teoretisk möjlighet att kommunicera redan under första halvåret. Men de valde en väg som ledde till att vi inte kom överens, och var endast beredda att vara flexibla och gå ur avtalet tidigare om de fick ersättning för det, berättade han för Resumé i samband med att avtalet med F&B sades upp.

Nu får han lämna rollen som kommunikationsdirektör, det rapporterar Breakit. Anledningen är att Postnord vill decentralisera kommunikationen till Sverige respektive Danmark. Utöver Thomas Backteman kommer ytterligare cirka 21 medarbetare på kommunikationsavdelningen att få lämna sina jobb. Tjänsterna plockas från koncernens kommunikationsavdelning där det framöver endast kommer jobba tre personer.

Thomas Backteman tillträdde tjänsten 2017.

– Vi har börjat göra mycket bra saker och jag hade gärna varit kvar och fullföljt många av de projekt vi initierat. Samtidigt är det här förutsättningarna för den här typen av tjänst. Det kan gå snabbt och det visste jag redan när jag tog jobbet, säger han till Resumé.

I våras beslutade Postnords styrelse att bolagets vd och CFO skulle få lämna sina poster, varpå ett beslut om omorganisation togs. Thomas Backteman var medveten om att en förändring skulle komma, men är förvånad att den tog sig det uttryck som den gjorde.

Gällande det kommunikationskoncept som lanserades i höstas, framtaget av Forsman & Bodenfors, har han inte fått några indikationer på att det kommer avslutas.

– Det är min förväntan men jag är samtidigt inte ansvarig för den frågan, berättar han.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

PostnordThomas Backteman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.