Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Badlord drar tillbaka stämningsansökan

Publicerad: 28 april 2008, 07:46

Idag drog reklambyrån Badlord tillbaka stämningsansökan mot Lindex inlämnad vid Göteborgs Tingsrätt. Men snart räknar man med att lämna in en ny stämning i Stockholm.


Magnus Tidbeck på Badlord.

Resume.se har i flera artiklar rapporterat om bråket mellan reklambyrån Badlord och Lindex. I korthet går det ut på att Badlord pitchade en idé hos Lindex. Klädjätten skrev på ett avtal om att inte använda den idé som presenterades.

Lindex gick inte vidare med Badlords idé. Några månader senare kom en ny kampanj. Badlord anser att den är baserad på deras idé och anser att Lindex gjort sig skyldiga till avtalsbrott och har därför stämts på 1,5 miljoner kronor.

Läs mer om tvisten:

- Lindex stäms av reklamby

- "Jag känner mig påhoppad"

- Lindex nobbade medling med Badlord

- Resumé: Badlords idé för porrig för Lindex

Lindex hävdar däremot att den idé Badlord presenterade byggde på två annonser ovanpå varandra varav den översta skulle rivas av. Deras kampanj var en idé från Lindex byrå ”We are group”, baserad på Helmut Newtons klassiska foton.

Men idag tog striden en ny vändning. Badlord drar tillbaka sin stämning inlämnad vid Göteborgs Tingsrätt. Men byrån har inte gett upp striden.
– Vi hade ett möte med Reklamförbundet igår och de stöttar oss fullt ut. Nu går vi igenom bevisningen ytterligare och kommer att lämna in en ny stämning, men den här gången vid Stockholms Tingsrätt, säger Magnus Tidbeck på Badlord.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.