Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Badlord lägger ned

Publicerad: 9 november 2008, 09:05

Badlord avslutar verksamheten, men driver tvisten med Lindex vidare i Stockholm Tingsrätt. Byråns grundare Magnus Tidbeck blir istället ny vd på Gift today medan Pierre Boutros går tillbaka till egen verksamhet.


Magnus Tidbeck och Pierre Boutros avvecklar Badlord

Tvisten med Lindex har pågått sedan i våras.  Badlord stämde då, med stöd av Reklamförbundet, Lindex eftersom byrån ansåg att Lindex använt Badlords annonsidé  i en kampanj signerad ordinarie reklambyrån We Are Group.  

Annonsen byggde på ett ”riv av”, bilder som visade en modell i två versioner, ”före och efter”. Lindex hade tidigare tackat nej till Badlord förslag.

Badlord stämde i mars Lindex i Tingsrätten i Göteborg. Men eftersom avtalet angav att eventuella tvister skulle avgöras i Tingsrätten i Stockholm tvingades Badlord inte bara dra tillbaka stämningen utan även stå för rättegångskostnaderna på drygt 50 000 kronor.

I augusti gick stämningen över till Stockholms Tingsrätt, med ett nytt skadeståndskrav som ökat med över en miljon till 2,7 miljoner kronor.
Turerna kring tvisten har varit många och Lindex har bland annat ställt krav på Sveriges Annonsörer skulle svartlista byrån.

Även företrädare för We Are Group har känt sig påhoppade av Badlords stämning.

Nu meddelar också Badlords grundare Magnus Tidbeck att han och hans partner Pierre Boutros avslutar sitt engagemang i byrån, men driver tvisten vidare.
– Jag blir vd för noterade bolaget Gift today medan Pierre går tillbaka till sitt gamla företag, Bubblegum, säger Magnus Tidbeck.

Badlord kommer att hållas aktivt som bolag så länge processen pågår. Något förhandlingsdatum är inte utsatt.
– Men vi har blivit ombedda att förbereda  en muntlig plädering, vilket kanske indikerar att något är på väg att hända.

Vad händer med Badlords kunder?
– Det är inget jag vill berätta i nuläget, men i och med splittringen kommer Pierre att fortsätta i sitt gamla bolag, med de kunder som han vill.

Magnus Tidbeck utsågs redan för ett par veckor sedan till vd för nätbaserade presentföretaget  Gift Today, där bland annat förre Ogilvy-bossen Lars ”Blomman” Blomberg sitter i styrelsen sedan några veckor tillbaka.
Bolaget är noterat på Aktietorget.
Under Gift Today ligger bland annat Chokladogram.se och Blomsterbudet.se, tjänster som drivs i ett vinstdelningssamarbete med TV4.

Första halvåret 2008 redovisade bolaget 3,8 mkr i intäkter, men en förlust på 2,3 mkr. Gift Today beslutade så sent som i förra veckan att gå ut med en nyemission.
– Vi har aggressiva tillväxtplaner. Vi diskuterar också både uppköp och samgåenden för tillfället, för att addera flera produkter, säger Magnus Tidbeck.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.