Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bajenland blir ny citytidning på Söder

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Tidningsförlaget Innerstadspress, som producerar citytidningar i Stockholm som Östermalmsnytt, Vårt Kungsholmen med flera, ska nu starta en Södermalmstidning med namnet Bajenland.Ja, inriktningen blir fotboll.


Det gäller att smida medan järnet är varmt. Eller så länge guldet ännu glimmar, skulle man kunna säga i det här fallet.För nu ska Hammarbys SM-guld i fotboll kapitaliseras även på mediemarknaden.Från och med säsongsstart för allsvenskan i vår, kommer Innerstadspress att göra tidningen Bajenland, som ska bladas som veckoutgiven bilaga till citybladet Södermalmsnytt.Tidningen ska helt inrikta sig på Hammarby IF:s förehavanden, och projektet är menat som långsiktigt.- Bajenland blir en helt unik tidning för dem som bor och jobbar på Södermalm och framför allt för alla som på något sätt följer och intresserar sig för Hammarby IF, säger Roland Tipner, vd för Innerstadspress.- Vi har själva tänkt i samma riktning, men kände att vi behövde en prefessionell partner med långsiktighet och kunnande, säger Jan Lundqvist, ordförande i Hammarby.Den nya grönvita tidningen får en upplaga på 82 000 exemplar och distribueras främst på Södermalm, i Gamla stan och i Stockholms söderförorter.

Andreas Dalin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.