Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bamses nya Tre Vänner

Publicerad: 19 maj 2010, 09:27

Nya Bamse-långfilmen som egentligen skulle ha varit klar för två år sedan blir dyrare än beräknat och kraftigt försenad – biopremiären har skjutits upp till 2012. – Vi har bytt produktionsbolag, säger Ola Andréasson på Bamse Förlag som anlitat Tre Vänner, som senast gjorde ”Snabba cash” på vita duken.


Ämnen i artikeln:

BamseTre Vänner

I oktober 2006 – då världens starkaste björn firade 40 år – kom nyheten om en ny Bamse-långfilm som skulle ha premiär på bio 2008.  Budgeten sattes till 25 miljoner kronor – men efter strul med ett danskt produktionsbolag blev projektet försenat och dyrare än beräknat.

Bamseförlaget anlitade i stället produktionsbolaget Tre Vänner som snart sätter igång med uppdraget.

– Det blev inte riktigt bra med det danska produktionsbolaget, därför bytte vi till Tre Vänner. Produktionen startar till sommaren, säger Bamseförlagets vd Ola Andréasson, son till Bamses skapare Rune Andréasson, till Resume.se.

– Budgeten kommer att bli högre än den vi satte först på 25 miljoner. Men hur mycket högre kan jag inte säga i dagsläget, det är inte spikat än, säger Ola Andréasson.

2012 ska filmen gå upp på bio. Vad den ska handla om återstår att se, men den kommer att påminna om tidigare filmer om Bamse i stilen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

BamseTre Vänner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.