Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bang får nya chefredaktörer

Publicerad: 7 mars 2011, 09:39

I mars tar Johanna Palmström och Trifa Shakely över chefredaktörskapet på tidskriften Bang.


Ämnen i artikeln:

Bang

Trifa Shakely och Johanna Palmström. Foto: Sannah Kvist.

Johanna Palmström är journalist och författare och Trifa Shakely jurist, socionom och skribent.

– Vi är oerhört glada över att ha rekryterat två så kompetenta personer som chefredaktörer för Bang. Johanna Palmström och Trifa Shakely har gedigna erfarenheter av feministisk debatt och tillsammans har de ett enormt kontaktnät både i Sverige och i andra länder, säger Anna Larson, ordförande för föreningen Bangs styrelse, i ett pressmeddelande.

Trifa Shakely arbetade tidigare med kampanjen Ain’t I a Woman, för papperslösa kvinnors rätt till skydd, och var även med och startade Götebrogs rättighetscenter mot diskriminering och Interfem, antirasistisk och feministisk tankesmedja och resurscenter i Göterborg.

– Vi kommer att bevaka internationell politik och feministisk utveckling ur ett intersektionellt perspektiv. Med humor och allvar kommer Bang uppmärksamma och belysa feministisk kultur, praktik och aktivism, säger Trifa Shakely, i ett pressmeddelande.

Johanna Palmström kommer senast från frilansarbete som journalist och moderator. Hon har även skrivit tre böcker om feminism och aktivism.

I veckan firar Bang 20 år. Tidskriften ges ut av föreningen Forum Bang och kommer ut med fyra nummer per år.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Bang

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.