Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Bara goda nyheter”

Publicerad: 15 oktober 2010, 10:03

Svenska tidningar, bland annat Aftonbladet, har tidigare gjort försök att skriva fler positiva nyheter. Nu kommer ett helt magasin med enbart glada artiklar – Good News. – Som många andra har jag tröttnat på att läsa om olyckor och problem, säger grundaren och chefredaktören Daniel Mendoza.


Första numret av "inspirationsmagasinet" Good News magazine kommer den 20 oktober. Tidningen, som ska säljas i butiker över hela landet, har startats av Daniel Mendoza, som tidigare verkat i finansbranschen. Utgivningstakten är fyra nummer per år: Upplagan: 10 000 exemplar.

– Som många andra har jag tröttnat på att läsa om olyckor och problem. Med Good News magazine vill jag lyfta fram personer eller företeelser som kan inspirera till förändring och skänka glädje. Vi förnekar inte att det finns problem i vår omvärld, men vi väljer att fokusera på lösningarna, säger Daniel Mendoza, i en kommentar.

Att starta denna typ av tidning har länge varit en dröm för honom, meddelar han.

– Jag har ju en spretig bakgrund som ger mig erfarenhet som inte alla har. Jag kom till Sverige som flyktingbarn från Uruguay på 80-talet, har jobbat nästan lika många år inom modebranschen som inom finanssektorn. Jag tror att alla människor har en inre förmåga att själva påverka och förändra sina liv till något positivt, och det vill jag berätta i Good news magazine, säger Daniel Mendoza.

Alla nummer har olika teman. Första numret har temat biologisk mångfald. Sedan blir det teman som humanism, ”med teknikens hjälp” samt företag och organisationer.

Daniel Mendozas fru Marielle är marknads- och försäljningsansvarig för tidningen som säljs på Pressbyrån i helalandet, i Press Stop samt i de större livsmedelsbutikerna.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.