Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Barnprogramledare lämnar SVT efter drogkonflikt

Publicerad: 26 februari 2014, 06:45

Kristoffer "Kringlan" Svensson med sin medprogramledare Malin Olsson

Foto: SVT

Barnprogramledare hoppar av sitt uppdrag som efter att ha beskrivit sig som drogliberal, stort skadestånd för lögn-artikel och Hyséns rasistiska facebook-haveri är några av ämnena i dagens Morgonsvep


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Barnprogramledare lämnar SVT efter drogkonflikt

Efter att barnprogramledaren Kristoffer "Kringlan" Svensson kallat sig drogliberal uppstod en öppen konflikt med SVT. Nu hoppar komikern av SVT:s "Sommarlov". I sin podcast berättar komikern att han inte längre kan förena sin offentliga roll som komiker med rollen som barnprogramledare, skriver Expressen.

Stort skadestånd lögnartikel om Philip Seymour Hoffman

The National Enquirer kryper till korset efter sin artikel där författaren David Bar Katz sa sig vara Philip Seymour Hoffmans älskare. Problemet var att Katz aldrig hade pratat med tidningen och inget av det som stod i artikeln var sant.
David Bar Katz vill inte ha några pengar för egen del utan har tvingat tidningen att skänka en stor summa pengar till en nyinrättat stiftelse som ska hjälpa till att sätta upp teaterpjäser som saknar pengar, skriver New York Times.

Hysén ber om ursäkt för rasistisk facebook-uppdatering

Anton Hysén har hamnat i blåsväder efter en statusuppdatering på Facebook:
"dryga bruden sa till mig: 50 cent ringe o ville ha tillbaka sin keps!!
jag: iran ringde o vill ha tillbaka sin näsa.... boooom din jävla bitch".
Nu ber han om ursäkt, skrev han.
– Det var ju dumt av mig och jag ångrar mig väldigt mycket, säger han till GT.

Moderat kräver ersättning av Dagens Samhälle för bildpublicering

Johanna Thomasson, anställd på Moderaternas förbundskansli i Stockholm, vill ha betalt av Dagens Samhälle för en publicering av en bild på sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt.

Mats Edman, chefredaktör på SKLs tidning Dagens Samhälle tänker inte betala. Det framgår av ett mejl till Moderaternas kommunikationsavdelning, som Dagens Opinion tagit del av.

Goldman Sachs skvaller-twittrare avslöjad

@GSElevator gäckade Goldman Sachs i många år med sina tweets om vad som sas i bankens hissar. Nu har källan avslöjats och det visar sig att det inte var någon anställd på Goldman Sachs som låg bakom twitterkontot, skriver SvD Näringsliv.

Selfies ökar spridningen av löss

Var försiktig när du tar en selfie tillsammans med dina vänner. De tre senaste åren har ökningen av huvudlöss stigit kraftigt enligt Nancy Gordon, grundare av National Association of Lice Treatment Professionals. Och under de tre åren har kompisselfie-trenden vuxit sig allt starkare i sociala medier, skriver Huffington Post.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.