Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bastins serie sågas hårt av kritikerna

Publicerad: 10 april 2015, 13:03

Henrik Bastins serie med Billy Crystal och Josh Gad får inte alla att skratta

Komediserien "The Comedians" är en amerikansk variant av "Ulvesson och Herngren" och producerad av svenske Henrik Bastins bolag. I går hade den preimär i USA och nu sågas den hårt av kritikerkåren.


Producenten Henrik Bastin och hans danske kollega Mikkel Bondesen vid Fabrik Entertainment lyckades för ett drygt år sedan sälja tio avsnitt av "The Comedians" med Billy Crystal och Josh Gad till kanalen FX.  

Serien är regisserad av Larry Charles som gjort avsnitt till såväl "Seinfeld" som "Curb Your Enthusiasm". Det är också första gången Billy Crystal medverkar i en tv-serie på 35 år. I går hade "The Comedians" premiär i USA. Precis som i "Ulvesson och Herngren" spelar komikerna parodier av sig själva där de paras ihop för en ny komediserie – mot sin vilja.

Kritikerkåren är måttligt imponerade av de första avsnitten.   Hitfix:s Alan Sepinwall anser att serien är förutsägbar:

"Utifrån de tre delar jag har sett kan du se skämten komma på mils avstånd"

The Guardians kritiker Brian Moylan slår fast att ingenting i serien är roligt:
"Se inte serien. Läkare har inte bekräftat det än men förmodligen kan folk som exponeras för The Comedians kan skada sin "funny bone" för alltid".

Vultures kritiker Matt Zoller Seits tycker förvisso att serien hämtar sig under avsnitt tre och fyra men är även han hård i sin kritik:

"Showens sketcher är mestadels dåliga – de är inte roliga även om du accepterar dem som ett bevis att Gad och Crystals fiktiva sketchprogram inte fungerar ännu.", skriver han och slår fast.  

"Det är inte skådespelarnas fel. Det är manuset".

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.