Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Båth begär Intermedia i konkurs

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Torbjörn Båth begärde i dag sitt mediebolag Intermedia i konkurs. Förlaget ger ut tidskrifterna Skärgårdsliv, Meetings och Management Magazine. 20 anställda förlorar sina jobb.


I dag lämnade Intermedia Skandinavien AB in sin konkursansökan till Stockholms tingsrätt. Advokat Claes-Göran Westerberg utsågs till konkursförvaltare. I morgon eftermiddag träffar han personalen och gör ett första försök att sammanfatta konkursen.Intermedia var det sista av det halvdussin bolag Torbjörn Båth drivit de senaste åren. I våras samlade han verksamheterna i Intermedia och försatte övriga bolag i konkurs.Inom Intermedia finns förutom tidskrifterna en avdelning för pr- och evenemangsverksamhet. Denna har enligt uppgift visat lönsamhet och kan kanske leva vidare.Konkursförvaltaren ska nu bedöma om det går att rädda tidskrifterna. Men hans uppgift är dra in pengar till konkursboet och fordringsägarna och han får inte driva affärer med förlust.Det är ännu inte känt hur stora skulder Intermedia har och vilka fordringsägare som riskerar att drabbas.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.