tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Berghs flyttar från Sveavägen

Publicerad: 16 augusti 2019, 06:34

Berghs nuvarande lokaler på Sveavägen i Stockholm.

Foto: Wikimedia commons

Berghs School of Communication får ny hemvist efter över 20 år på Sveavägen i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Berghs School of Communication

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Berghs School of Communication, en av världens ledande skolor inom kommunikation som flera gånger fått utmärkelsen världens bästa reklamskola, har sedan 1998 haft sina lokaler centralt belägna på Sveavägen intill Hötorget i Stockholm.

Nu står det klart att skolan flyttar till en mer avskild plats, till Gasverket i nybyggda Norra Djurgårsstaden. Området har under de senaste åren gått från stängd industri till öppen stad och växer fram med en kombination av kommersiella, kulturella och kreativa näringar.

Berghs nya destination blir Hus 8/Reningshuset, en fastighet om cirka 3500 kvm som endast kommer inrymma skolan. Förutom utbildningsverksamheten kommer lokalerna även ha kontor, ett publikt café samt en större event-lokal. Inflyttningen är planerad till årsskiftet 2020/2021.

– För vår del är tillgänglighet viktig, och vi har letat efter ett nytt hem med cykelavstånd och bra kollektivtrafik. Andra kriterier är en dynamisk miljö, ett hållbarhetsperspektiv (människa och miljö) samt möjligheten att utveckla Berghs, säger Camilla Wallander, vd för Berghs, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev