Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Berghs ger sig in i data-spelsbranschen

Publicerad: 6 mars 2008, 13:52

Kommunikationsskolan Berghs breddar sin verksamhet med en ny utbildning för utvecklare av dator- och konsolspel. I höst är det premiär för den två år långa utbildningen.


– Om vi inte följer med i trenderna är risken att vi snart är helt borta. Just nu är spel en allt viktigare del av framtidens kommunikation och vårt mål är att erbjuda den bästa utbildningen i Sverige, säger Pär Lager vd på Berghs School of Communication.

Utbildningen har utformats tillsammans med flera av de stora svenska spelföretagen. Det kommer också att vara många lärare som kommer från branschen.
– Det ser inte ut att bli något problem att få fram bra lärare. Vi kommer också att ha flera lärare från Berghs.

Utbildningen blir på två år och ger rätt till studiemedel. Det kommer att bli två klasser med totalt runt 35 studenter, som kommer att inrikta sig på antingen speldesign eller 3D-grafik. I utbildningen ingår sex månaders praktik.

Ledningsgruppen för Futuregames

Tom Loyche - Changemaker, Jessica Danielsson - DICE, Robert Nyberg - Starbreeze, Oskar Burman - Avalanche Studios, Jonas Haraldson - Jadestone, Linus Feldt - Bajoum, Anders Stjernström - Pinguinfilm, Ann-Sofie Sydow - Spelplan-ASGD, William Easton - rektor Berghs School of Communication och Elisabeth Tegner - NeoHouse

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.