torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Berghs nya utbildningssatsning: hållbar stadsplanering

Publicerad: 16 maj 2022, 11:28

Camilla Wallander och Mats Hederos.

En av världens mest framstående reklamskolor ger sig nu in i hållbar stadsplanering. ”Berghs fyller en lucka som ingen annan sett eller förmått göra något åt,” kommenterar fastighetsprofilen Mats Hederos.

Ämnen i artikeln:

Berghs School of Communication

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Berghs startar ett helt nytt utbildningsområde inriktat på hållbart stadsplanering - Urban Design & Planning. 

– Det finns ett tydligt skäl till att vi placerat Design framför Planning när vi satte namnet. Vi kommer att fokusera på Human centered design, där det mänskliga perspektivet är närvarande genom hela problemlösningsprocessen. Det gör våra utbildningar på området unika, man får vända sig utomlands för att hitta något liknande, förklarar Camilla Wallander, vd för Berghs School of Communication och som även själv har tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen, bland annat på Hufvudstaden.

Initiativet bygger på dialog med branschen, där man efterfrågar nya tankesätt för att utveckla morgondagens städer. Målgruppen för utbildningen är nu i början yrkesverksamma kommunikatörer, stadsutvecklare, affärsutvecklare och projektledare. Genomgående perspektiv för utbildningen kommer vara people, planet, profit.

– Det ställs allt högre krav på utvecklingen av våra städer och platser, från såväl företagen som politiken, myndigheterna och de som ska bo och leva där. Den ökade komplexiteten gör att det behövs mer nyfikenhet, lyssnande och vilja att förstå. Inte minst behöver vi samarbeta mer effektivt mellan olika discipliner. Jag ser att Berghs fyller en lucka som ingen annan sett eller förmått göra något åt, säger fastighetsprofilen Mats Hederos, som kommer ta plats på utbildningens advisory board. 

Förutom Mats Hederos så kommer Jenny Carlstedt, digital strateg inom samhällsbyggnad på Sweco, Jani Kristoffersen och Johan Berglund, båda arkitekter och grundare av arkitektkontoret Campus, också sitta med.

– Våra framtida samhällen står inför flera utmaningar, inte minst inom klimat och hållbarhet, och vi måste kunna leda den innovation som krävs för att skapa hållbara städer. Här kan Berghs bidra med nya infallsvinklar och metoder, som kompetens att föra samtal om och visualisera innovation på detta område, säger Jenny Carlstedt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev