Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Berner kränger MQ-aktierna

Publicerad: 11 januari 2011, 10:18

Joachim Berner har sålt hela sitt aktieinnehav i MQ och ställer inte upp för omval till styrelsen. Det rapporterar Dagens Industri idag.


Ämnen i artikeln:

Joachim Berner

Joachim Berner. Foto: Magnus Bergström (arkivbild)

Han sitter i modebolaget MQ:s styrelse men nyligen meddelande Joachim Berner att han inte tänker ställa upp på omval. Nu har han gått ytterligare ett steg och sålt sina 55 128 aktier i företaget.

Berner har haft en lång karriär inom mediebranschen. Bland annat har han varit DN:s chefredaktör och vd,  samt redaktionschef på Göteborgs-Posten. Han har också varit vd på reklambyrån Lowe Brindfors.

Men mest känd är förmodligen hans period som chefredaktör på Expressen i början av 2000-talet. Där satte han igång ett stort förändringsarbete och lade bland annat ned sportbilagan som då bara hade funnits i ett halvår.  Hans tid på tidningen blev kort och slutade efter bara ett år.

Under sin tid på Expressen blev han också fälld för förtal efter en löpsedel om att Gudrun Schyman skuylle spela in en ”erotisk film”.

Idag är Joachim Berner styrelseordförande i Catella Media och Talentum, som bland annat ger ut Affärsvärlden och Dagens Media. Han är också aktiv i styrelsen för familjeföretaget Christian Berner Invest.

Resume.se har utan framgång försökt nå Joachim Berner för en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Joachim Berner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.