Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Berner var marionett - Otto Sjöberg blir lakej"

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin har starka åsikter om vad hans förre chef Thorbjörn Larsson gör med Expressen. Till Aftonbladet säger Gerdin att han inte är förvånad över att Otto Sjöberg tar över efter Berner som chefredaktör.


"- Inte ett dugg. Thorbjörn Larsson har nu bytt ut marionetten Berner mot en lakej, Otto Sjöberg. Och känner man Thorbjörn Larsson vet man att han som styrelseordförande måste säkra två nyckelposter på Expressen för att kunna driva igenom sina idéer och beslut - den ena är vd-posten, den andra posten är som chefredaktör, säger Anders Gerdin i en artikel vars ton mot konkurrenten Expressen måste betecknas som klart aggressiv.- På dessa två nyckelposter måste Thorbjörn ha personer han litar på till hundra procent, personer som han vet genomför hans beslut utan att ha allt för mycket egna åsikter, fortsätter Gerdin.När Otto Sjöberg lämnade Aftonbladet (efter elva år på tidningen) för att gå till TV4 nämndes inget om att han skulle bli Larsson lakej. Då sa Gerdin istället att han ville "tacka Otto för enastående insatser".Gerdin tror också att Larsson kommer att göra Magnus Janson till vd för Expressen. Jansson jobbade tidigare på Aftonbladet, men värvades till TV4 av Larsson när denne tog över som vd efter Christer Forsström.Anders Gerdin har själv under flera år på Aftonbladet arbetat under Thorbjörn Larsson, den givna frågan är väl om Gerdin själv ska karaktäriseras som "lakej" eller "marionett".Resumé har sökt Anders Gerdin för att få svar på frågan. Enligt det senaste beskedet från Aftonbladets informationschef Olof Brundin sitter förmodligen Gerdin hos frisören i skrivande stund.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.