onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bianca Ingrosso startar klädmärke: "Allting är inspirerat av södra Europa"

Publicerad: 20 april 2023, 08:24

Bianca Ingrosso tillsammans med Vanessa Lindblad.

Foto: Pressbild

Modemärket Àvora blir influencerns fjärde bolag.

Ämnen i artikeln:

Bianca IngrossoCaia CosmeticsInfluencerInfluencers

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Enligt ett pressmeddelande som skickades ut under onsdagen startar Bianca Ingrosso ett nytt bolag tillsammans med sin Caia-partner Vanessa Lindblad. Varumärket Àvora positioneras som ett modevarumärke i premium-segmentet och “symboliserar tidlöshet, lekfullhet och självsäkerhet vilket också återspeglar de tre grundarna bakom bolaget”.

Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad frontar satsningen som medgrundare tillsammans med Victor Appelqvist som är entreprenör.

LÄS MER: Är ansiktet utåt – men färre än hälften av influencers är majoritetsägare i ”sina” bolag

“Àvora för mig är hemma. Det är tryggt, moget, självsäkert och sensuellt. Àvora plockar upp mig snarare än tvärtom. Jag hittar mig själv i Àvora och utmanar min kreativitet där”, säger Bianca Ingrosso i ett pressmeddelande.

”Allting är inspirerat av södra Europa, likaså våra silhuetter och passform. Àvora är närvarande och är oerhört mycket i nuet. Vi inspireras av livet, musiken, smaker, dofter, arkitektur och folk på stan.”

LÄS MER: Vanessa Lindblad är kvinnan bakom Bianca Ingrosso: "Hon var en oslipad diamant"

Bild 1/3  

I veckan presenterade Resumé en granskning som visar ägandet i 20 av Sveriges största influencerdrivna bolag. Siffrorna visade att influencers i genomsnitt äger cirka 39 procent av bolaget de frontar. Ungefär 38 procent är majoritetsägare. Bianca Ingrosso äger 30 procent av Ani Jewels samt 12,2 procent av Caia Cosmetics.

Sedan tidigare har Bianca Ingrosso startat sminkmärket Caia Cosmetics där influencern är minoritetsägare. Bolaget gjorde ett resultat före avskrivningar på 130 miljoner kronor under 2022, enligt uppgifter till Breakit. Smyckessatsningen Ani Jewels, som startades tillsammans med Lovisa Worge, ska enligt uppgifter ha omsatt under 20 miljoner kronor och vinsten blev 4,6 miljoner kronor, trots att försäljningen startade först i maj. Inredningsbolaget Tinted är liksom Ávora startat tillsammans med Vanessa Lindblad och har ännu inte presenterat några siffror.

LÄS MER: De bygger affärsmodeller kring influencers – så tänker entreprenörerna bakom hajpade bolagen

I Resumés kartläggning av influencerbolagen vägrade Ani Jewels vd Tomaj Sangchi ge tillgång till aktieboken i strid mot svensk lag. Vilket ledde till att Resumé polisanmälde bolaget.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev