Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bildmissen – en mardröm

Publicerad: 20 mars 2012, 14:01

Omslagsbilden till första numret av Magasin Kvinna har redan använts av Plaza Kvinna. Bilden togs av Plaza i LA 2009. Mardrömmen är därmed ett faktum för det nya magasinet som fick fel information från bildbyrån All Over Press. – Detta känns ytterst olyckligt, pinsamt och kränkande samtidigt som jag ställer mig ytterst frågande till den tillförlitlighet som en professionell bildbyrå borde leverera till oss som kund, säger Yvonne Gull, chefredaktör på Magasin Kvinna.


”Vårt nya förlag” kommer i dagarna ut med deras nya magasin Magasin Kvinna. Dock så har magasinet kommit till debatt redan innan lanseringen då omslaget för första numret av Magasin Kvinna är det omslag som Plaza Kvinna tog under en intervju 2009 på Hollywoodstjärnan Malin Åkerman.

Resume.se har varit i kontakt med Plaza Kvinna som inte ville uttala sig innan de sett magasinet fysiskt.

Magasin Kvinna kommer ges ut med ”Plaza-bilden” på omlaget då de inte hann fota Malin Åkerman efter de avslutat en  intervju med henne som ges i magasinet:

– Vi har i vårt lanseringsnummer av Magasinet Kvinna ett jobb om Malin Åkerman som utgår från en egen intervju vår reporter Maria Roswall gjort. Då vi tyvärr inte hade möjlighet att fotografera Malin denna gång, vilket vi hitintills alltid gjort då det gäller omslagsprofiler, valde vi att vända oss till bildbyrå för att köpa in en bild. I den mejlkonversation och de samtal jag haft med bildbyrån All Over Press får jag upprepande gånger informationen att den bild vi kommer att köpa in som omslag ej är publicerad i Sverige, skriver Yvonne Gull, chefredaktör, i en kommentar till Resume.se.

– Det kom att visa sig att detta var felaktigt och att bilden tidigare varit publicerad just som omslag på ett annat magasin. Detta känns ytterst olyckligt, pinsamt och kränkande samtidigt som jag ställer mig ytterst frågande till den tillförlitlighet som en professionell bildbyrå borde leverera till oss som kund.

Då Resume.se pratar med Erik Alfthan, byråchef på All Over Press, så berättar han att de enda de har koll på är att inte samma omslagsbild figurerar på olika omslag samtidigt och då Resume.se ställer frågan om det inte är ovanligt att ett magasin använder en tre år gammal bild till sitt omslag svarar han:

– Nej, det är inte ovanligt. Inte så länge personen ser likadan ut.

Magasin Kvinna hette tidigare Vårt nya Bad & Spa.

Erika Siljendal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.