Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Billigare att driva reklamradio

Publicerad: 4 september 2008, 08:01

Det kommer att bli betydligt billigare att starta kommersiell radio i framtiden. Däremot blir det ingen nationell licens. Det avslöjar Ekot idag.


Under hösten pågår utredningen om kommersiell radios framtid. I november ska den presenteras, men redan nu har Ekot fått reda på en del av förslagen.

En viktig förändring är att koncessionsavgifterna kommer att bli lägre framöver. När kommersiell radio etablerades i Sverige aktionerades tillstånden ut, vilket gjorde att kostanden för den populäraste frekvensen blev hela 3,7 miljoner om året.

Reklamintäkterna har vuxit långsamt och det är först de senaste åren som branschen börjat tjäna pengar. Men nu finns det alltså en ljusning i sikte.

Enligt Ekot ska det bli avsevärt billigare att driva kommersiell radio i framtiden. Men däremot kommer det inte att bli någon nationell frekvens för kommersiell radio. Det beror främst på att PTS har meddelat att det i princip är tekniskt omöjligt.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.