Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bizkit plockar Adobe från CIA

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Mjukvaruföretaget Adobe har valt mediebyrån Bizkit efter en upphandling. En av anledningarna är att Adobe nu kommer att satsa mer på konsumentmarknaden.


Mediaedge CIA tappar nu ytterligare en kund. Tidigare i höst lämnade SAS byrån, dessutom är det gigantiska Teliakontot ute på pitch. Nu står det klart att Adobe flyttar sitt nordiska medieuppdrag till Bizkit.- Vi ville få in lite nya idéer och Bizkit gjorde ett bra jobb under upphandlingen. Dessutom känns det bra att jobba med en lite mindre byrå, säger Peter Andersson pressansvarig på Adobe Norden.Adobe har tidigare i år förvärvat bolaget Accelio, inriktat på digital dokumenthantering. Dessutom ökar efterfrågan på mjukvara för digital bildbehandling på grund av den ökade försäljningen av digitalkameror.- Vi kommer att jobba mer med konsumentprodukter samtidigt som förvärvet av Accelio gör att vi satsar än mer digital dokumenthantering. I det läget kändes det bra att även se över mediasamarbetet, säger Peter Andersson.Johan Eidmann, vd på Bizkit kommer att vara kundansvarig för Adobe. Med i arbetsgruppen finns även Karin Schütz och Peter Arnesson.- Adobe blir vår första nordiska kund. Vi kommer att jobba med strategi för hela Norden och köpa media i Sverige. I de andra länderna jobbar vi med partners, säger Johan Eidmann.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.