Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Björn Mellstrand

Publicerad: 15 december 2008, 09:31

För pr-byrån JMW var bloggen först ett sätt att leva som man lär. Nu har man börjat med att sända en talkshow. Eldsjälarna bakom bloggen är vd Björn Mellstrand, vd och Brit Stakston, som är byråns expert på sociala medier.


Björn Mellstrand och Brit Stakston.

Vad skriver ni om?
– Kommunikation och sociala medier i synnerhet. Och så våra fikabordsdiskussioner på byrån.

Varför bloggar ni?
– När vi började blogga i augusti 2004 var det ett sätt att förstå bloggandet. Sedan har ambitionerna vuxit. Och så också insikten om vad man kan använda bloggen till. Idag är det ett sätt att dela kunskap och förpacka det man lär sig och funderar över. Ett sätt att reflektera över vår omvärld. Visa vad vi tycker och tänker om aktuella saker och erfarenheter. Men framförallt är det ett sätt att leva som vi lär. Nu har vi också tagit nästa steg med bloggen genom att börja direktsända diskussioner på bloggen - JMW Talkshow. I JMW Talkshow kan besökarna vara med i diskussionen genom chattet.

Vad har ni för ambitionsnivå på bloggen?
– Hög : ) extremt hög, den är viktig för oss och för JMW. Vi vill att den ska läsas och ses som en kunskapskälla med viktiga perspektiv. Och den ska vara ett sätt för oss som byrå att lära oss mer om sociala medier och använda de redskap som vi rekommenderar våra uppdragsgivare att använda.

Något inlägg som ni ångrat i efterhand?
Brit: Nej, men det finns vissa som jag velat dra lite hårdare växlar på men det bestämmer Björn :) det vi ser är att de blogginlägg där vi vågar dra ut svängarna mer är de som läses och citeras mest.
Björn: Det finns blogginlägg jag ångrar att jag aldrig publicerade. Jag är kanske lite av en försiktig general. Men med tiden vågar jag ta ut svängarna mer.

Får ni mycket respons från läsarna?
– Ja, fast vi skulle vilja få fler kommentarer. Bloggen citeras då och då i andra sammanhang utanför bloggosfären. Det är viktigt för oss. Och så får man ofta kommentarer när vi möter branschkollegor etc.

Vilka andra bloggar följer ni?
Brit: Massor....alla konkurrenters, alla som har något att tillföra mig men läser nästan inga "privata" bloggar.
Björn: Ganska många - önskar att jag hade tid att läsa fler. Min privata favoritblogg just nu är "Ingen jävla schlager".

JMW:s blog följer du här

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.