Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Björn Vingård

Publicerad: 24 juni 2010, 12:08

Björn Vingård, avgående chefredaktör på Vi i Villa och tidigare chefredaktör på Resumé.


Ämnen i artikeln:

Vi i villa

Du går i pension från Vi i Villa för att bli författare?
– Ja, det stämmer. Jag har skrivit kontrakt med Piratförlaget om att skriva en bok som ska komma ut nästa år. Arbetsnamnet är ”Drömfabriken – bakom kulisserna”.

Den handlar alltså om din karriär?
– Ja, fast det är inte en biografi utan ska skildra miljön och tiden som jag verkade i. Åhlén och Åkerlund var väldigt glamoröst. Jag kommer att inspireras av ”Mad men”. Tänk dig att alla tv-bolag, radiostationer och produktionsbolag på ett ställe – så var det att jobba på veckopressen under den här tiden. Det var verkligen en drömfabrik.

Hur hamnade du i branschen?
– Det var väldigt enkelt. Jag utbildade mig till journalist och fick sedan ett vik på Expressen. Det varade sedan i 43 år.

Blir det några skandaler i boken?
– Ja det hoppas jag. Jag vill ju att boken ska bli läst och då får man dra på lite, men jag ska inte ljuga mer än nödvändigt.

Under vilka år sträcker sig boken?
– Jag tror att det kommer sluta runt 1995. Så att man behåller känslan av den gyllene tiden.

Vilken var din höjdpunkt i karriären?
– Det var nog Damernas Värld på 80-talet. Det var högkonjunktur och allt boomade och blomstrade. Tidningen var ganska ensam i sin genre då och hade hög glamourfaktor.

Och vad var sämst?
– Året då jag var vd på Svenskt Tenn. Detaljhandel var inget för mig. Det var en nyttig erfarenhet, men inte så kul då.

Hur ska du fördriva tiden som pensionär?
– Jag har säkert publicerat 1 000 korsord, men aldrig löst något själv och duvor tycker jag är äckliga. Det blir skönt att vara pensionär, men jag är styrelseordförande för Antik­börsens förlag och har dessutom lovat att hoppa in lite på pr-byrån Prime, så jag har sysselsättning.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Vi i villa

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.