lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Blocket tar bort annonsavgifter för privatpersoner

Publicerad: 30 maj 2022, 09:15

Foto: insta_photos

Blocket grundades 1996 i Skåne och är i dag en av de största sajterna i Sverige för att sälja och köpa begagnade ting. För privatpersoner kostar det mellan 15 och 30 kronor att lägga ut en annons, beroende på kategori. Eller, det har kostat mellan 15 och 30 kronor. Från och med nu blir det gratis.

Ämnen i artikeln:

BlocketSchibstedNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Det är endast fem kategorier som berörs, för hemmet, personligt, elektronik, fritid & hobby, och övrigt. Men det är, i skrivande stund, kategorier som har över 200 000 annonser sammanlagt.

– Nu vill vi på allvar ta upp kampen med den traditionella e-handeln och visa att det går att göra det lika enkelt, tryggt och smidigt att klicka hem något begagnat som något nytt, säger Robin Suwe, vd för Blocket. 

Blocket ägs av koncernen Schibsted och har fem miljoner besökare i veckan. Företaget omsatte över en miljard kronor förra året, och sju av tio svenskar har köpt eller sålt något via sajten. När det nu blir gratis att annonsera räknar Blocket med att ännu fler svenskar kommer använda deras tjänst.

– Det här är bara början på resan mot att frigöra all den otroliga tillväxtpotential som vi ser i begagnatmarknaden. Att det nu blir gratis att sälja i några av våra mest populära kategorier är ett viktigt steg för att få fler att välja andra hand i första hand, säger Robin Suwe.

Förutom de borttagna annonspriserna planerar Blocket att inom kort lansera nya tjänster för att öka tryggheten för både säljare och köpare, och införa en ”köp direkt”-funktion. Målet är att Blocket ska bli det självklara valet när man vill köpa eller sälja. 

Förutom Blocket finns det en rad aktörer i begagnat-marknaden, som Sellpy, Facebook marketplace, och Tradera, som är den största aktören med sex miljoner besök i veckan. 

Ändringen meddelas bland annat genom en annonsfilm, skapad tillsammans med byråpartnern Volt.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev