Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Blockets stora vårstädning

Publicerad: 1 april 2010, 07:30

Lagom till vårens storstädning går Blocket ut i en ny stor kampanj.
Huvudmedier blir utomhus, print, webb och tv. Totalt handlar det om ett tjugotal reklamfilmer, där varje film anpassas efter programformat och tidpunkt på dygnet.

Ämnen i artikeln:

Christoffer LundströmBlocketJohn Doe

TM

Tero Marjamäki


Tidigare handlade det om effekten med B3locket. I vårens kampanj spinner köp- och säljsajten vidare på temat, men nu fokuserar man också på det faktiska värdet av det som står oanvänt i folks förråd.
– Tanken är att väcka ett frågetecken med kampanjen, och få folk att inse att
de faktiskt har en massa pengar som står och tar en massa plats, säger Marie Horneman, tillförordnad marknadschef på Blocket.

I kampanjen lyfter köp- och säljsajten också fram just vad man kan få för de "pengar" som är stående i garage och förråd runt om i landet. Bakgrunden till kampanjen är en undersökning som visade att genomsnittssvensken har prylar som han eller hon inte längre använder till ett värde av 24139 kr.
– I förra kampanjen för Blocket så fokuserade vi mycket på effektiviteten med Blocket; att det görs närmare 7 miljoner sökningar efter saker att köpa per dag, att närmare 10 procent av alla prylar är sålda inom 2 timmar osv. I år ville vi komplettera effektiviteten med faktumet att genomsnittssvensken har en massa saker som bara står och tar upp plats. Vi vill helt enkelt få folk att rensa upp hemma, säger Christoffer Lundström, copy på John Doe.

Kampanjen har smygstartat denna vecka, men kommer att accelerera under månaden som kommer. Mediekanaler blir print, utomhus, webb och tv.
I kampanjen är tv- och webbdelarna tids- och programanpassade, hur kom ni fram till den lösningen?
– På nätet har det inte varit några problem att prata direkt mot innehållet. Men man har ju länge längtat efter att kunna prata direkt mot programformaten även i tv. Detta för att skapa en mer träffsäker kommunikation och kunna vara extremt målgruppsanpassad. Det har dock ej varit ekonomiskt försvarbart då man inte lämnade materialet digitalt. Sedan en tid tillbaka så går det att vara mycket mer specifik i sina medieköp i tv, och detta utnyttjade vi under förra kampanjen med ett mycket bra resultat, så vi trummar självklart på i samma anda även under denna kampanj, säger Christoffer Lundström.

Fakta

Arbetsgrupp:
Tommy Gottberg, projektledare
Fredrik Blomberg, cd
Johan Bränström, ad
Christoffer Lundström, copywriter
Giustina Guariglia, produktionsledare
Anders Mjöbring, webbproducent
Carl-fredrik Andersson, webbproducent
Anna Björklund och Marie Horneman, Blocket

Able film: produktionsbolag
Katarina Wildhuss, Anders Tyrland och John Lissert

Peas And Understanding, bildföretag
Fotografering, retusch, produktionsledning, stylist/inspicient, rekvisita

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev