tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Blod och skräp i tidningskrigets spår

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Gratistidningskriget på Stockholms gator blir allt blodigare. I jakten på läsare blev en av Citys utdelare påkörd när han skulle dela ut tidningar i gatan. Samtidigt blir Stockholm allt skräpigare.


Gratistidningen City har 600 kolportörer ute på Stockholms gator. Metro och FV har tillsammans 400 utdelare. Allt i jakten på läsare under den pågående Orvestomätningen. I tisdags gick dock jakten på läsare för långt. En av Citys utdelare blev påkörd av en personbil på Götgatan, enligt vittnesuppgifter. Mannen klarade sig med lindiga skador.Varken Citys distributionschef Matz Fält eller vd Mikael Nestius har dock hört talas om incidenten. - Kolportörerna har väldigt bestämda platser. Initiativen att springa i gatorna sker på egen hand, säger Mikael Nestius.Vem bär ansvaret om en olycka inträffar?- Det beror på vilka instruktioner bemanningsföretagen de har gett kolportörerna. Om utdelaren delar ut tidningen i trafiken på eget initiativ är det hans eget ansvar.

Hur långt kan det gå i gratistidningskriget?- Det är ingen idé att försöka kriga ihjäl oss. Detta är ett långsiktigt projekt, det handlar inte om dagar som Metro verkar tro. Det spelar ingen roll om vi får ut 5 000 - 10 000 exemplar extra om dagen. Det gäller att göra en bra tidning som stockholmarna gillar.I takt med att gratistidningskriget trappas upp ökar skräpet i tunnelbanan och på Stockholms gator. I Metros avtal med Connex ingår att tidningen betalar städning i tunnelbanan. Citys städare är dock inte i tunnelbanan.- Vi har två grupper om sex man som åker runt och ser till att det ser snyggt ut. Och kolportörerna ska städa innan de går. Men i tunnelbanan är det Connex som tar smällen, men vi ska prata med dem, säger Mikael Nestius.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev