Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bo Aggerborg vinner miljontvist

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Reklammannen Bo Aggerborg startade klädmärket Sportswear of Sweden (SOS). För elva år sedan sålde han rättigheterna, men fick för lite betalt. Nu får han en runt 1 miljon i ersättning samt betalt för sina rättegångskostnader. Det skriver Affärsvärlden.


De som ska betala ersättning till Bo Aggerborg är två välrenommerade advokater. De förvärvade rättigheterna till SOS för 11 år sedan. Förvärvet gjordes av bolaget Sportswear, där de två advokaterna suttit i styrelsen. Bolaget har, enligt Affärsvärlden, varit i ekonomiska problem sedan 1993, då bolagets aktiekapital var förbrukat. Aktiekapitalet hade sedan inte återställts 1998 när tvisten togs upp i domstol. Eftersom styrelsen bland annat är skyldig att upprätta en kontrollbalansräkning, och så inte är gjort i det här fallet, anser domstolen att de två advokaterna inte fullgjort sina plikter som styrelseledamöter.Därför döms de nu att själva stå för bolaget skulder. I domen fastslås också att Bo Aggerborg återfår rätten till varumärket SOS.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.