Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bo Hedin lämnar Svenska Dagladet

Publicerad: 7 maj 2009, 09:37

Bo Hedin lämnar jobbet som utvecklingschef för Svenska Dagbladet. – Det är en kombination av olika saker som lett fram till beslutet, säger han.


Bo Hedin, entreprenör och förnyare som haft sitt finger med i de flesta stora medieförändringar de senaste decennierna. Tidigare även chefredaktör för Resumé.

Bo Hedin förklarar att rollen som utvecklingschef blivit svårare att leva upp till med tanke på den rådande konjunkturen.
– Möjligheten att jobba med offensiv utveckling är inte densamma som när vi planerade den här tjänsten. Dessutom görs en del omorganisationer just nu  som ytterligare begränsar jobbet.

Men det ligger även en längtan tillbaka till entreprenörsrollen, förklarar Bo Hedin.  Han har redan ett vilande företag från tiden som mediekonsult.
– Alla tre delar har samverkat till mitt beslut.

Det är helt ditt initiativ att sluta?
–Ja.

Hur hastigt har beslutprocessen gått?
– Vi har fört diskussioner under ett par veckor.

Hur länge ska du jobba kvar?
– Jag kommer att avveckla mig själv i god ordning, successivt de närmaste veckorna.

Vilka projekt har du jobbat med senast?
–  Det vi internt kallar 3.0. Den stora biten är förändringen av papperstidningen som vi presenterar efter sommaren. Vi ska bland annat lansera magasinet K tre dagar i samband med helgen. Vi gör samtidigt om hela formen. Det gör också att det känns som mitt beslut att lämna kommer i ett lämpligt skede.

Redan några nya uppdrag på gång?
– Vi får vad som händer. Det ska bli spännande att komma ut på marknaden igen.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.