Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bo Lundgrens nya logga

Publicerad: 22 januari 2010, 12:07

Riksgäldsdirektör Bo Lundgren kommer snart att få en ny logotyp för den nya produkten Riksspar, som vänder sig till privatpersoner. Bakom logotypen ligger Jensen Pamp McCann.


Ämnen i artikeln:

RiksgäldenJensen Pamp McCann

Riksspars logotyp får godkänt.

Den nya loggan har skickats för godkännande till statsheraldikern Henrik Klackenberg. Detta eftersom ”Lilla riksvapnet” används i logotypen som för övrigt består av en spargris.

Han ser inga problem med den nya loggan eftersom det är en statlig myndighet som ska använda den. Han tycker dock att det vore lämpligt att teckna den på samma sätt som i myndighetens logotyp.

Riksspar är ett nytt varumärke som Jensen Pamp McCann tagit fram. Det ska användas när Riksgälden marknadsför sina sparerbjudanden mot privatpersoner.

Johan Palm, chef för privatmarknadsupplåningen vid Riksgälden, vill förtydliga att logotypen är ett utkast.
– Vi har dock en bit kvar och vi har inte fattat några beslut, vare sig om vi verkligen ska använda en ny logotyp eller hur en sådan logotyp i sådana fall ska se ut, skriver han i ett mejl.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.