Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonde söker fru på nätet

Publicerad: 18 september 2008, 08:18

Efter 600 000 visningar av Idol 2008-avsnitt på nätet utvecklar nu TV4 sitt erbjudande till att omfatta fler program, bland annat Bonde söker fru och Stjärnor på is.


- Gratis Idol-program på nätet är en stor framgång med över 600 000 startade visningar på knappt två veckor. Intresset från såväl tittare som annonsörer har varit klart över förväntan, säger Mattias Fyrenius, chef för Nya medier inom TV4-Gruppen.

Tjänsten innebär att användaren kan se hela programmet utan kostnad på nätet upp till en vecka efter att det sänts i rutan. Repristjänsten är annonsfinansierad och blir ett komplement till dagens existerande betaltjänst TV4 Anytime som finns på webben och Telias Digital-tv.

- Den här typen av tjänst känns helt rätt i tiden, säger Mattias Fyrenius. Användarna är redo för det, annonsörerna efterfrågar det och i takt med att distributionskostnaderna sjunker blir den här typen av affärsmodell allt mer lockande. Jag tror dock att framgångsreceptet består av en kombination av annonsfinansierade och konsumentbetalda erbjudanden. Det handlar om att förstå beteendeförändringar hos såväl användare som annonsörer, den som är bäst på detta kommer att bli vinnaren.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.