Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier bromsar båttidning

Publicerad: 28 februari 2008, 14:40

Vid lunchtid gick Martin Kreuger ut med ett pressmeddelande där han i detalj beskrev Bonniers nya magasinssatsning Allt om Båtar. Ett par timmar senare drar förlagschefen Mats Lodin i handbromsen. – Det är bara ett testprojekt, säger han.


Allt om Båtar är bara ett test

Martin Kreuger förklarade bland annat att han skulle vara tidningens chefredaktör och att tidningen skulle komma med sitt första nummer i maj.

Mats Lodin, chef för Bonnier Specialtidningar där bland annat Allt Om-titlarna ingår, redovisar några timmar senare en helt annan syn på projektet
– Det enda som jag har är testpengar, jag har inte någon lanseringsbudget. Kreuger är inne för att hjälpa till med dummyn. Om det testar mindre bra, så blir ju lanseringen en ickefråga.

Han understryker att man inte ansökt om utgivningsdagar hos  Tidsam.
– Dessutom fattas alla utgivningsbeslut fattas av styrelsen, säger Mats Lodin.

Har kommunikationen mellan Bonnier och Martin Kreuger brustit?
– Någon har sprungit lite för fort.

Martin Kreugers egen kommentar till debaclet är att är ett missförstånd från hans sida:
– Den övergripande förklaringen är att detta gått jävligt fort. Ibland blir det fort och fel. Vi har jobbat dygnet runt med detta, och jag har sprungit ett steg för långt.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.