Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier förlorar varumärkesstrid

Publicerad: 24 oktober 2018, 11:51

Dagens Industri tappar ensamrätten till varumärket Energinätverket, vilket Patent- och registreringsverket är så likt att det kan förväxlas med Energinätverk Sverige, det rapporterar nyhetsbyrån Siren.


Ämnen i artikeln:

BonnierDagens Industri

Energinätverket är en del av Dagens Industris nätverksverksamhet där man samlar betydande personer från energisektorn för slutna träffar.

Invändaren, Energinätverk Sverige, registrerade sin i princip identiska verksamhet redan 2011 och menar därför att Bonnier och Dagens Industri därför inte kan kräva ensamrätt på varumärkesnamnet Energinätverket.

Bonnier meddelades om Energinätverk Sveriges liknande verksamhet men valde ändå en månad senare att registrera varumärket. PRV anser därför att Bonnier agerat i ond tro vid sin varumärkesansökan.

Bonnier har i sin tur bestridit invändningen och hävdar att Energinätverket "endast används tillsammans med deras kända och inarbetade varumärken, t.ex Dagens Industri". Men PRV har alltså valt att gå på Energinätverk Sveriges linje.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

BonnierDagens Industri

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.