Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier jagar kapital till sin skotska affärstidning

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Bonniers söker en partner till sin Dagens Industris systertidning i Skottland, Business a.m. Det har gjort att man har kontaktat investmentbanken Lazard i London som ska hjälpa till med leta efter en investerare. Tidningen blöder och Bonnier behöver hjälp med att bära kostnaderna, skriver skotska medier.


Business a.m startade för drygt två år sedan och har levt ett mycket kärvt liv sedan dess. I december förra året skrev Resumé att satsningen redan då hade kostat Bonnier cirka 350 miljoner kronor. Och år 2002 har inte kunnat vända trenden med en fortsatt sviktande annonsmarknad. För Bonnier och DI har satnsingen var mer kostsam än man kunde ana när den inleddes. I december i fjol sa DI:s vd Hasse Olsson att "hade vi vetat i september i fjol vad vi visste i februari i år hade vi inte startat Business a.m.". I dag har tidningen cirka 120 anställda varav hälften är journalister. Tidningen har kontor i Edinburgh, Glasgow, Aberdeen, Inverness, London, Bryssel och Washington. Trots den massiva satsningen uppgår upplagan bara till drygt 11 000 exemplar. Tidningens målsättning har tidigare sagts vara 30 000 prenumeranter 2005. Då ska tidningen också visa vinst.John Penman är vd på Business a.m. Han ser Bonniers sökande efter en ny investerare som en tänkbar lösning på problemen.- Diskusisonen för närvarande handlar om att se om folk är intresserade och om de passar för att ta Business a.m vidare till nästa nivå. Om ingen lämplig partner träder fram fortsätter vi som tidigare, säger han till The Herald.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.