fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier köper tidskrifter från LRF Media

Publicerad: 22 mars 2016, 10:13

Bonnier köper tidskrifter av LRF Media. Lars Dahmén gläds över affären.

UPPDATERAD. Tidigare i våras aviserade LRF Media att de ville sälja av sina populärtidskrifter. Nu köper Bonnier nio av dessa för en okänd summa pengar.

Ämnen i artikeln:

Lars DahménLRF MediaBonnier Tidskrifter

FT

Fredrik Thambert


Det är titlarna Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin samt Hembakat som tas över av Bonnier Tidskrifter. Bonnier Publications med huvudkontor i Köpenhamn förvärvar Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria. Den formella övergången sker den 1 juni 2016.

– Det är fantastiska varumärken inom de olika områdena. Det gäller att ha en stark relation till läsarna inom relevanta områden, och de här passar bra ihop med våra existerande titlar. Det är en intressant affär både ur magasinssynpunkt men även inom det digitala. Det ligger också i linje med den konsolidering som måste ske i branschen framöver, säger Lars Dahmén till Resumé.

Hur mycket betalar ni?
– Det kommenterar vi aldrig när vi köper eller säljer.

Hur kommer det sig att ni köper printtunga produkter?
– Det finns flera förklaringar. Vi tror att bra magasin kommer att ha en längre livslängd än många tror. Det är flera av deras titlar som är väldigt starka. Sedan behöver vi kraften i titlarna för att bygga digitala och andra tilläggstjänster. Vi är ute efter styrkan inom nyckelområdena.

LRF Media gick själva ut och berättade att de ville sälja av sina magasin tidigare i våras. Istället ska fokus ligga på B2B-titlarna varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL.
– Vi är mycket nöjda med denna affärsöverenskommelse. Bonnier är en trygg och långsiktig ägare och som har goda förutsättningar att ta väl vara på medarbetarna och den potential som finns hos varumärkena, säger Ann Henriksson, vd på LRF Media, i en kommentar.

De historiska titlarna Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria är baserade i Malmö och organiserade som ett dotterbolag till LRF Media. Bonnier Publications köper hela bolaget som även fortsatt ska verka i Malmö.

I Stockholm tar Bonnier Tidskrifter över ett 20-tal medarbetare som flyttar över till deras lokaler på Sveavägen. Samtliga har erbjudits anställning hos de nya ägarna.
– Det känns jätteroligt och det här blev väl mottaget både hos LRF Media och hos oss, säger Lars Dahmén som just informerat den berörda personalen.

Fanns det någon oro?
– Nej, inte kring det här. LRF:s personal har vetat länge att de ska säljas, så de har gått och väntat på det här. Men det var bara positivt av det jag hörde.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev