Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier och Proventus hjälper PM och Leo med debattsajt

Publicerad: 17 mars 2008, 08:08

Bonnier och Proventus går in och backar PM Nilsson och Leo Lagercrantz i deras nya projekt som är en debattsajt som så småningom ska kunna exporteras til utlandet.
– Det här är en debattsida 2.0, säger Bonnier AB:s affärsutvecklingschef Sara Öhrvall till Resume.se.


Nu står det klart att Bonnier och Proventus går in i Leo Lagerctantz och PM Nilssons nya projekt. Till sommaren ska ett debattforum på nätet lanseras och om allt går bra ska det bli en ny exportprodukt.

– Det är en ny typ av community som är redaktionellt driven. PM och Leo blir redaktörer och driver nyhetsrelaterade debattfrågor, säger affärsutvecklingschefen på Bonnier Sara Öhrvall som vid årsskiftet uppvaktades av de två Expressen-avhopparna.

Hon talar om unika röster och personer som ska få framföra sina åskiter. Medlemmar i communityn kan sedan komma med respons.

– Det är två erfarna personer som hade en idé som var nära det vi själva ville göra, säger Sara Öhrvall.

Ni tänker er en export senare?

– Det är absolut en möjlighet som vi tittar på. Vi försöker hitta nya koncept och medieformat som man kan testa på den svenska marknaden och som man sedan kan ta vidare.

När börjar ni?
– Det är ett projekt som vi gått in i nu och det handlar om månader innan vi kan starta, men vi vill komma igång så fort som möjligt.

PM Nilsson och Leo Lagercrantz är redan ombord på skutan, därefter väntar ytterligare några personer. Främst ska tillfälliga skribenter anlitas på frilansbasis, beroende på vilket fokus man har för tillfället.

Är det här ett forum för rättshaverister som är portade på andra debattsidor?
– Vad sa du???

Vilka debattörer ska välja den här sidan i stället för andra debattsidor inom Bonnier som DN Debatt och Expressen Sidan 4 till exempel?
– Vi tror att såsom engagemanget och delaktigheten utvecklas så har tidningarnas debattsidor för lågt tempo. Debattsidan är ofta för hierarkisk. Det är institutionella personer som får komma till tals, sedan blir de ifrågasatta av en annan auktoritet. Det spännande är om man kan sända ut en spännande åsikt och sedan får helheten vara med och svara. Det här är en debattsida 2.0.

Vilken målgrupp talar vi om?

– Det här riktar sig till personer som har ett starkt nyhetsintresse. Vi vill hitta gruppen som längtat efter en mer dynamisk diskussion om vad som försiggår i samhället.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.