Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier räknar med dansk konkurs

Publicerad: 20 februari 2009, 12:46

Bonniers danska satsning på butiksmagasin är på väg mot konkurs. Förlaget PR Media har ställt in betalningarna.


PR Media startade 2004 med att ge ut tidningen Modemagasinet och expanderade året därpå med Børnemagasinet. Tidningarna är gratis och distribueras genom butiker vilket är en stark trend i Danmark.

I januari förra året köpte Bonnier 20 procent i PR Media och ägandet utökades senare till 35 procent. Ambitionen från Bonnier var att ”accelerera tillväxten i en ung och dynamisk medieverksamhet” och i förlängningen ta över hela ägandet, enligt danska Mediawatch.

Men det blev ingen tillväxt och i dag är förlagets personal på elva personer uppsagda.
– Vi räknar med att det blir konkurs, säger PR Medias vd Rina Mardahl.

Förlagets tidningar har levt på annonsintäkter från butiker i stället för stora varumärken. Och i spåren av lågkonjunkturen klarar inte butikerna av att betala sina annonskostnader. I dag har förlaget fordringar på 1,8 miljoner danska kronor som man inte får in.

Enligt Rina Mardahl har Bonnier erbjudit sig att låna ut pengar men hon tror inte att tidningarna har någon chans att överleva i dagsläget.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.