Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier satsar på leksaker

Publicerad: 17 mars 2011, 10:59

Idag lanserar Bonnier Digitals nya spelstudio Toca Boca sina två första digitala leksaker för barn. Med satsningen gör Bonnier ett nytt inträde på spelmarknaden – spel och lek för barn på pekskärmar. – Barn har fått ett helt nytt sätt att hantera den är typen av produkter i och med pekskärmarna, säger Björn Jeffrey, ansvarig för digital handel på Bonnier Digital.


Ämnen i artikeln:

Toca Boca

Mobiltelfoner har snabbt blivit en populär spelplattform och med pekskärmarnas intåg har det blivit möjligt för barn att hantera avancerade produkter eftersom de inte kräver den finmotorik som till exempel mushantering.
–  Vår research visar att pekskärmar gör det möjligt för barn i unga åldrar att använda ny teknik för första gången. Däremot finns det få bra och säkra produkter som är avsedda för barn på de här plattformarna. Vi kombinerar teknik och lek för att skapa en ny sorts underhållning som föräldrar och barn kan ha roligt med tillsammans, säger Björn Jeffrey.

Bonnier Digitals spelstudio Toca Boca är helt inriktad på spel och lek för barn, och släpper nu två digitala leksaker till iPhone och iPad - Helicopter Taxi och Toca Tea Party.

- Digitala leksaker är produkter där man inte kan vinna eller förlora, utan bara leka fritt och låta fantasin styra. Vi tycker att det är viktigt att barn tillåts leka med ny teknik på sätt som inte är styrt av tävlingar eller måsten, säger Emil Ovemar, producent på Toca Boca.

Den nya satsningen kommer att gå ut globalt och man satsar på att ha 10 produkter ute på marknaden redan innan sommaren.
– Vi kommer att testa många olika grejer, de går ändå relativt fort att göra, säger Björn Jeffrey.

I jämförelse med fysiska leksaker kommer de digitala alternativen ha ett lågt pris och kommer att ligga mellan 7-50 kronor.

Se trailers för leksakerna här nedan

</div><hr /><div class="movie-player"><iframe allowfullscreen="1" frameborder="0" height="290" src="http://www.youtube.com/embed/Jy9_s8dNqec" title="YouTube video player" width="468" /></div><hr />

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Toca Boca

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.