Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Bonnier städar inför lågkonjunktur"

Publicerad: 28 oktober 2011, 14:02

Bonnier Tidskrifter har under dagen skrotat tre titlar: Yourlife, Visage och Laga Lätt. – Min tolkning är att man skrotar de titlar som kannibaliserar på andra titlar inom förlaget, säger magasinesanalytikern Olle Lidbom.


Ämnen i artikeln:

YourlifeBonnier Tidskrifter

Olle Lidbom. Foto: Andreas Elgstrand.

Under Dagen har tre titlar inom Bonnier Tidskrifter skrotats: Yourlife, Visage och Laga lätt läggs ner. Enligt Olle Lidbom, dagspress- och magasinsanalytiker som driver Vassa Eggen vill man göra sig av med titlar som konkurrerar med befintliga inom förlaget.
– Min tolkning är att man skrotar de titlar som kannibaliserar på andra titlar inom det egna förlaget. Laga lätt till exempel, konkurrerar med Allt om mat, säger han.

Han tror också att fler titlar lever farligt och att Styleby är en titel som kan få det tufft, i konkurrens med Damernas Värld. Just nyare titlar har haft svårt att hävda sig, vilket inte märks i dag då relativt nystartade titlar som Yourlife och Visage lagts ner.

– Det är ett tecken i tiden, tidigare var det mer prestige när man lanserade ett magasin. I dag testar man först och tänker sen.

Enligt honom går man nu mer mot att lägga krutet på betrodda varumärken.
– Man städar upp inför en kommande lågkonjunktur och en vikande annonsmarknad, säger han.

En titel som han nu ser fram emot att följa är Icon, som är en stor satsning.
– Men det är för tidigt att säga något. Om två år kan man börja se hur det går.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

YourlifeBonnier Tidskrifter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.