Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier startar Allt om Båtar

Publicerad: 28 februari 2008, 12:33

Allt om Båtar riktar sig till motorbåtsintresserade män mellan 25 och 50 år. Första numret är planerat till maj. Tidningskonsulten Martin Kreuger blir chefredaktör.


Snart kommer Allt om Båtar. Omslaget på bilden är en dummy.

Martin Kreuger är journalist och tidningsmakare sedan 20 år. Han har bland annat jobbat som nyhetschef på Metro och varit chefredaktör för Chef.

Martin Kreuger förklarar att Daniel Frodin, chefredaktör på Teknikens värld, varit en av de drivande initiativtagarna till Allt om Båtar. 
– Han har, liksom jag, ett stort båtintresse. Jag har faktiskt sålt en båt en gång till honom. Han fick den jäkligt billigt, säger Martin Kreuger.

Senaste åren har han arbetat som fristående tidningskonsult, bland annat tillsammans med Olle Lidbom i konsultbolaget M&M.
Det är ett partnerskap som han nu lämnar.
– Det beslutet tog jag redan i höstas. Jag kände mig utarbetad, och då var det mer schysst mot Olle att kliva av. Men jag kommer att fortsätta att jobba som konsult i egen firma, säger Martin Kreuger.

Den nya tidningen blir en direkt konkurrent till TTG:s båttitlar, i första hand Vi Båtägare.
– Motorbåtsägarna i Sverige är i majoritet. Bara 12 procent av alla båtar är segelbåtar. Båtbranschen går som tåget just nu. Därför känns det också som rätt tid. Intresset för att läsa om båtar fortsätter att öka.

Vilken periodicitet räknar ni med?
– Vi är inte riktigt klara, men räknar med en 8-10 nummer per år.

Enligt Olle Lidboms blogg Vassa Eggen ska även material från Bonniers amerikanska båttidningar  editioneras i Allt om Båtar

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.