Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier startar boksajt

Publicerad: 21 april 2009, 11:07

Idag öppnade Boktipset.se. Förhoppningen är att den ska samla Sveriges alla bokälskare. Bakom satsningen ligger Sigge Eklund, Bonnierförlagen och TV4.


Ämnen i artikeln:

BonnierförlagenTV4Mattias Fyrenius

Boktipset.se öppnade portarna idag. Egentligen skulle sajten vara på plats redan den 15:e april.

På Boktipset.se kan man lägga upp sin egen bokhylla. Böckerna kan betygsättas, det går att skapa en egen blogg och det går att botanisera i andra medlemmars boksamlingar.

Sajten har lånat en hel det från den framgångsrika sajten Filmtipset. Bland annat bygger Boktipset på samma plattform.

Ansvarig för sajten är författaren och entreprenören Sigge Eklund, som bland annat också har varit med och startat Vulkan tillsammans med Linda Skugge.

Sajten finansieras av Bonnierförlagen och TV4. Tv-kanalen kommer att ansvara för annonsförsäljningen på sajten.
– Vi kommer också använda kraften i våra kanaler – i rutan och på nätet – för att marknadsföra Boktipset, säger Mattias Fyrenius, ansvarig för nya medier på TV4.

Boktipset ska fungera som ett socialt media. Det går att följa efter andra medlemmar och se vilka som har samma smak som ens egen.
– Alexander Jamal och Alex Schulmann och jag verkar gilla samma böcker, konstaterar Mattias Fyrenius, som själv lagt upp 160 böcker i sin bokhylla.

Flera kändisar ska också bidra med sina boktips och sina samlingar. Bland annat finns har Linda Skugge och Sigge Eklunds pappa SEB-ekonomen Klas Eklund lagt upp sina bokhyllor på sajten.

– Vår förhoppning är att sajten ska göra ett avtryck hos alla bokälskare, säger Mattias Fyrenius.

Här hittar du Boktipset

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.