Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Bonnier Tidskrifter ska göra vinst på 25 miljoner"

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Enligt nyhetsbrevet Mediafax gjorde Bonnier Tidskrifter en förlust under årets första åtta månader på 15 miljoner kronor. Nettoomsättningen minskade med 56 miljoner kronor - 10 procent - jämnfört med motsvarande period förra året.


Bonnier Tidskrifters vd Jonas Eriksson är dock helt övertygad om att Bonnier Tidskrifter kommer att visa vinst innan året är över.- Ja, jag skulle tro att Bonnier Tidskrifter kommer att göra en vinst på runt 25 miljoner kronor. Vi är nästan redan där. Förlustsiffrorna härrör sig från resultatet efter det andra tertialet. Men det är inget att hymla om, annonsmarknaden har varit mycket tuff för till exempel tidningar som Veckans Affärer och Resumé, säger Jonas Eriksson.Vad var den ursprungliga vinstprognosen?- Den är helt ointressant. Där finns massa nu nedlagda projekt. Det blir som att jämföra äpplen med päron.Vad tror du om nästa år?- Det kommer att bli klart bättre. De kostnadsbesparingar som vi nu gjort kommer att slå över tolv månader. Vi har under året gjort besparingar på runt 100 miljoner kronor.Bland Bonnier Tidskrifters nyligen nedlagda titlar finns bland annat Guru, Amelia Mat, Retro, Fritidskrysset, Knep & Knåp och Nöjeskryss.Sålda är norska Bilen, svenska Fitness och Feber.

Johan Såthe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.