Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier utmanar sin gamla guldkalv

Publicerad: 27 april 2010, 11:21

Det har varit mycket hemlighetsmakeri runt Bonniers kommande affärstidning ”Nya affärer”. Men nu kan Resume.se avslöja att det blir en sajt och ett magasin som vänder sig till entreprenörer.


Ämnen i artikeln:

Nya Affärer

Anders Andersson, vd, chefredaktör och marknadschef på Driva Eget. Foto: Resumé

Enligt uppgifter till Resume.se är en stor del av intäkterna redan i hamn eftersom både SEB och Investor är med som partners i det nya projektet.

Nya affärer kommer att vända sig till entreprenörer och småföretagare. Det vill säga ett mellanting mellan Privata Affärer och Veckans Affärer. Det kommer också att bli en satsning som inte bara bygger på journalistik. Redan nu i maj ska en sajt lanseras, där entreprenörerna ska erbjudas både tjänster och ett sätt att nätverka. Ansvarig för sajten blir Mikael Zachrisson, som idag är webbchef på Veckans Affärer.

Till hösten kommer ett magasin. Det kommer att produceras av Privata Affärers redaktion. De har en viss erfarenhet av målgruppen. Tidningen gav tidigare ut en tidning till småföretagare. Den köpte sedan tidningens vd Anders Andersson från Bonnier och kör den nu i egen regi under namnet ”Driva eget”.

Anders Andersson blir lite förvånad över att Bonnier nu åter satsar på småföretagarna efter att ha sålt tidningen för bara två år sedan. Han undrar också med vilken trovärdighet mediejätten kan göra en sådan tidning.
– Jag tror att en sådan här tidning ska drivas av de som är i målgruppen. Det blir svårt att skriva för småföretag när man sitter på Bonnier.

Bonniers nysatsning går under parollen ”nätverk, nytta och nöje för Sveriges entreprenörer”. Förutom tidning och sajt ska Nya affärer anordna event och seminarier. Upplägget påminner lite om Carina Nunstedts nya koncept Your Life, där event är minst en lika viktig del som magasinet.

Anders Andersson är inte rädd för konkurrensen från sin gamla arbetsgivare.
– Nej konkurrens är bra och det går bra mig. Det blev en miljon i vinst i senaste bokslutet och då var det under 2009, då det var en tuff lågkonjunktur.

Resume.se har talat med Per Hammarlund, chefredaktör för Privata Affärer. Han hänvisar till Mikael Zachrisson, som inte ville ge några kommentarer.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Nya Affärer

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.