Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier värvar Kajsa Bergqvist

Publicerad: 10 mars 2009, 13:10

Kajsa Bergqvist blir vinskribent i Bonniers tidning Lagalätt. Första numret hon medverkar i utkommer idag, tisdag. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Kajsa Bergqvist

Senaste numret av tidningen

Lagalätt, som snart fyller fyra år, har fått ny form och ny vinskribent. Med hjälp av den före detta höjdhopperskan Kajsa Bergqvist, som idag är färdigutbildad sommelier, ska tidningen öka antalet läsare. Första numret där Kajsa Bergqvist finns med landar i tidningshyllorna idag, tisdag.

Varför valde ni Kajsa Bergqvist?
– Vi fick nys om att hon höll på att utbilda sig i höstas och kände spontant att det vore jättespännande att samarbeta med henne. Efter att ha träffat henne kände vi att det klickade från båda hållen. Hon var intresserad av tidningen och såg chansen att komma in i en ny bransch. Då växte viljan att göra något tillsammans, säger Annika Ortmark Lind, chefredaktör på Lagalätt.

Lagalätt har tidigare haft med drycker i tidningen men satsar nu på en fast vinsida.
– Vi har egen kock också så nu kan vi göra massa nya roliga saker. Till nästa nummer har Kajsa och vår kock till exempel satt ihop ett festjobb med mingelmat och utvalda viner.

Kajsa Bergqvist har ett frilanskontrakt med tidningen.

Har hon andra uppdrag för andra tidningar också?

– Vi har försökt knyta henne till oss så mycket som möjligt men så länge vi inte kan erbjuda henne ett jättekontrakt så kommer hon ha ett antal uppdragsgivare. Hon får skriva för andra vintidningar men min förhoppning är att hon inte jobbar för andra konkurrerande mattidningar. Fast som sagt, det är inget vi kan styra över.

Hoppas ni att namnet Kajsa ger något?
– Självklart har det ett värde. Det vet både hon och vi om. Det måste man vara ärlig med. Men hon är inte bara en väldigt känd person utan även en positiv förebild. Hon skriver bra, är otroligt väl påläst och engagerad. När det sammanfaller med den kända person som hon är så är det bara bingo. För oss är det viktigt att vara en tidning med bra vardagsrecept. Kajsas vintips tillför lite extra lyx, säger Annika Ortmark Lind.

Bakom den nya formen på tidningen syns Carina Nunstedt, creative editorial director på Bonnier Tidskrifters affärsenhet Creative. Annika Ortmark Lind säger i en kommentar på Bonnier Tidskrifters intranät att den nya formen ska ge tidningen ett fräschare och modernare uttryck.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Kajsa Bergqvist

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.