Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonniers kontring  Letto

Publicerad: 10 februari 2010, 12:40

Tidigare idag stod det klart att Bokus och Norstedts är först ut med att introducera en läsplatta laddad med e-böcker. Nu kontrar Bonnier-ägda Adlibris med en egen variant. Därmed rasar första slaget i kriget om den svenska läsplattemarknaden.


Ämnen i artikeln:

AdlibrisBokus

Letto är Adlibris läsplatta.

Det dröjde inte länge förrän det är klart att Bonniers lanserar en läsplatta Letto för Nordens största nätbokhandel Adlibris. Detta efter att Bokus och Norstedts idag, onsdag, gått ut med att man introducerar två olika läsplattor laddad med e-böcker.

Samtidigt öppnar Adlibris en särskild nätbokhandel för e-böcker anpassade för Letto och även andra läsplattor. Enligt pressmeddelandet har Adlibris tittat på e-böcker i tio år, men det är först nu som det börjar hända saker, menar Adlibris vd, Per Svärdson.

Via adlibris.com/letto går det ett söka och ladda ned såväl de senaste svenska böckerna som ett stort urval av klassiker. Tanken är att e-bokhandeln ska vara öppen för alla läsplattor och alla förlag.
– Adlibris hela idé är att kunna erbjuda ett brett utbud för bokälskare, säger Pär Svärdson i pressmeddelandet.

Letto har menyer på svenska, en pappersliknande skärm och är förberedd för en mängd olika format.
– Det är oerhört spännande att Adlibris tagit fram en enkel och modern svensk läsplattform, säger Håkan Rudels, marknadsdirektör för Bonnierförlagen.

I skrivande stund finns 500 titlar till Letto och från och med i år ska alla nya svenska böcker från Bonnier-förlagen finnas som e-böcker.
Ordinarie pris är 3 170 kronor, men under en kampanjperiod ligger den på 1 495 kronor. Under kampanjen är Letto förladdad med fyra böcker: Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser, Oceanen av Göran Sonnevi, Vägar till Visdom av Stefan Einhorn och En i havet av Annika Thor. Därutöver erbjuds ytterligare en bok att ladda ned från Adlibris.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AdlibrisBokus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.