Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonniers till Per T Ohlssons försvar

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Sydsvenskans styrelseordförande Thomas Axén träder i dag till chefredaktör Per T Ohlssons försvar i striden mot tidningens anställda: "Per T har styrelsens fulla förtroende", skriver Axén.


Konflikten började på ledaravdelningen, varefter Per T Ohlsson sjukskrevs. Arbetsmiljöinspektion tillkallades av företagsledningen, parterna blev osams och inspektörerna rekommenderade ledaravdelningen att ta hjälp av en konsult i konflikthantering.Per T Ohlsson skrev då en ledare och anklagade den statliga myndigheten för att trampa tryckfriheten på tårna genom att lägga sig i arbetsledningen på avdelningen.Merparten av Sydsvenskans anställda skrev då ett brev till Bonnier Newpapers vd, tillika styrelseordföranden i Sydsvenskan, Thomas Axén och bad honom ta Per T i örat.I dag svarar Axén bland annat så här:"Ägarna lägger sig inte i redigeringen av tidningen...Många är de som, av och till, ber ägarna ingripa eller tillrättavisa redaktörerna. Nu är det ni själva som är berörda av en publicering. Jag är övertygad om att det vore olyckligt om vi skulle bryta den princip som tryggar det redaktionella oberoendet och självständigheten.""Vi är oerhört tacksamma för den insats Per T gjort och gör för tidningen. Han har styrelsens fulla förtroende och respekt för det arbete han utför på och för Sydsvenskan."

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.