Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonniers vd-val dröjer

Publicerad: 5 juli 2013, 07:17

Foto: Peter Joensson

Vd på Bonnier AB är årets prestigejobb i mediebranschen och en stor snackis i Almedalen. Men glöm alla namn som snurrar – rekryteringen har knappt börjat.


Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier ABAlmedalen 2013

Tanken har länge varit att Jonas Bonnier skulle lämna vid årsskiftet, men att det skulle kommuniceras först när tronskiftet var bättre förberett. När han överraskande meddelade sin avgång togs styrelsen på sängen och tvingades i en hast skaffa ett rekryteringsproffs.

Lanny E T Nilsson på det stora rekryteringsföretaget Egon Zehnder har uppdraget att hitta Bonniers nya koncernchef. Han är en senior konsult som rekryterat SVT:s senaste vd:ar Christina Jutterström och Eva Hamilton, men är inte alls inriktad på mediesektorn.

Enligt Resumés källor har Lanny E T Nilsson nu meddelat styrelsen att den inte kan få någon ny vd före nyår. Det betyder att Jonas Bonnier, som sagt sig vilja flytta till USA redan efter sommaren, tvingas sitta kvar under höstens budgetprocess. Och en ny vd får leva med företrädarens affärsplan och beräkningar.

I Almedalen nämns i stort sett alla högre mediechefer som tänkbara Bonnierchefer. Men enligt Resumés källor håller Lanny E T Nilsson på med att forma en profil på kandidaten. I första hand uppges han söka en extern stark företagsledare med uppgift att stabilisera koncernen.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.