Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bordell annonserade i Metro

Publicerad: 1 oktober 2009, 09:40

Metro Student Magazines senaste nummer innehåller en rekryteringsannons för klubben Hollywood. Jobbet de erbjuder är striptease, men även sexuella tjänster avslöjar tidningen Lundagård.


Ämnen i artikeln:

MetroPer Gunne

Den kontroversiella annonsen i Metro Student Magazine. Foto: Jonas Jacobson

I annonsen poserar en halvnaken tjej. Rubriken i annonsen är ”Is it you”. Syftet är att rekrytera svenska tjejer till klubben.

Tidningen Lundagård har tittat närmare på vad klubben erbjuder. De har hittat information på nätet om att klubben säljer sexuella tjänster. Tidningen ringer också upp klubben och låtsas vara en kund. På frågan om det går att köpa sex är svaret ”inga problem”.

Ansvarig utgivare och annonschef för Metro Student Magazine är Christian Albinsson. Han blir oerhört förvånad och bestört när han för höra att klubben säljer sexuella tjänster.
– Det är mitt fel, man kan inte lasta någon annan för detta. Jag hade 300 annonser som kom in samtidigt och hade inte tid att kolla igenom dem tillräckligt, säger han till Lundagård.

Även Metros chefredaktör Per Gunne läste igenom tidningen innan den gick i tryck. Han medger att det var en miss att ta in annonsen, men tror inte att det kommer innebära några juridiska påföljder för tidningen.
– Min bedömning är att vi inte gjort något olagligt då vi tog in den här annonsen, säger han till Lundagård.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MetroPer Gunne

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.